×

Преподобний Даниїл Стовпник

даниїл стовпник
  1. Преподобний Даниїл Стовпник народився поблизу міста Самосата в Месопотамії. Мати його, Mapта, довго була безплідною і в молитвах дала обітницю, якщо народиться дитина, присвятити її на службу Господеві. Молитва була почута, і Марта незабаром народила сина, який до 5 років ріс без імені. Батьки хлопчика хотіли, щоб народжений за Божим вподобанням також і від Бога отримав ім’я.

Одного разу, вони привели сина в монастир, що знаходився поблизу і звернулися до ігумена. Ігумен звелів подати одну з Богослужбових книг і, навмання розгорнувши її, знайшов у ній слова пророка Даниїла. Так юнак отримав ім’я. Батьки просили, щоб хлопчик залишився в монастирі, але ігумен не прийняв його, так як той був ще дуже малий. У віці 12 років, нікому не кажучи, хлопчик сам пішов з дому до монастиря.

Батьки зраділи, коли дізналися, де знаходиться син, і прийшли до монастиря. Побачивши, що він ще ходить у мирському одязі, вони благали ігумена надати йому постриг. У недільний день ігумен виконав їх прохання, але заборонив їм часто відвідувати сина. Братія обителі дивувалася подвигам ченця.

Одного разу, разом з ігуменом монастиря Даниїл відвідав святого Симеона Стовпника, який передрік юному ченцеві, що і він понесе такий самий подвиг. Преподобний Даниїл продовжив подвижницьке життя в затворі. Коли в видінні йому було вказано місце нового подвигу, він пішов у Фракійску пустелю разом з двома учнями, де вони побудували стовп, на якому преподобний Даниїл провів 33 роки.

З часом до стовпа почали сходитися люди, хворі та одержимі, і всі отримували від преподобного Даниїла допомогу і зцілення.

Преподобний мирно відійшов до Господа у віці 80-ти років, близько 490-го року.

5.00 avg. rating (94% score) - 1 vote

Напишіть відгук

%d блогерам подобається це: